Сенатът на американския  Конгрес е утвърдил кандидатурата на бившия постоянен

...
Сенатът на американския  Конгрес е утвърдил кандидатурата на бившия постоянен
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ утвърди Саманта Пауър на поста шеф на USAID

Сенатът на американския  Конгрес е утвърдил кандидатурата на някогашния непрекъснат представител в Организация на обединените нации Саманта Пауър на поста началник на Американската организация за интернационално развитие (United States Agency for International Development, USAID). 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън внесе кандидатурата на Пауър за разглеждане в Сената през февруари. Тя получи поддръжката на 68 сенатори, а 26 законодатели бяха срещу. В околните дни тя ще постави клетва.

Лауреатът на премия " Пулицър " за 2003 година, 50-годишната, родена в Ирландия, СамантаПауър е заемала поста на постоянен представител на САЩ в Организация на обединените нации в администрацията на 44-я американски президент Барак Обама от 2013 до 2017 година.

Създадената през 1961 година Американската организация за интернационално развиване е висшият федерален орган на държавното ръководство на страната за оказване на  помощ на други страни. Ръководителят на организацията и неговият заместител се назначават от президента със единодушието на Сената и работят в съгласуваност с Държавния департамент. В сходство с устава, главните посоки на дейността на организацията е оказване на поддържка в региона на търговията, селското стопанство, за развиване на опазването на здравето, в филантропичната сфера и в стопанската система, а също по този начин оказване на помощ в усилията по попречване на спорове и за развиване демокрацията в другите страни.

Американската организация за интернационално развиване  е държавна институция в Съединени американски щати, която управлява невоенната задгранична помощ, предоставяна от Съединени американски щати на други страни.

Агенцията е основана от президента Джон Кенеди на 3 ноември 1961 година на мястото на дотогавашната Администрация за интернационално съдействие. Тя е самостоятелна федерална организация, само че активността ѝ по отношение на външната политика се координира с президента на Съединени американски щати, държавния секретар и Съвета за национална сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР